Om Butiken
UTHUSET

I det som tidigare var en skräpbod ryms numera fina, roliga, mysiga, annorlunda och ekologiska barnkläder och leksaker till de allra minsta.

Att kliva in i butik Uthuset är som att kliva in i en värld där tiden har stannat upp en stund och med plats att mötas, här och nu. Ta dig tid, botanisera i hyllorna i lugn och ro, och få hjälp med att hitta den perfekta presenten, till dig själv, eller till någon annan viktig person i ditt liv.

Här finns guldkornen du inte hittar i dussinaffärerna. Här finns lekfullheten och omsorgen om oss som lever här och nu och om kommande generationer. Välkommen till en annorlunda affär med stort hjärta.

Jag som driver butiken heter Christina ”Tina” Schjölin. Med hjärtat som ledsagare har jag värderat och valt de produkter som finns i Uthuset med omsorg.

”Ända sedan jag var barn och hjälpte min gammelfaster i hennes skobutik i Karlsborg har jag drömt om en egen affär.

Jag minns de jättestora pepparkakorna som vi åt med smör och ost, doften från lädret, förväntan när kunderna kom in i butiken och mötet som skedde där och då. Genom åren har jag burit på drömmen och en önskan om att återskapa samma känsla.

Det skulle dröja fram till 2012 och till dagen när jag fyllde 60 år innan jag förverkligade den drömmen. Det var när vi rensade vårt uthus på gården för att få plats med festen som allt plötsligt föll på plats. Här var den ju, lokalen, där jag skulle öppna min affär.

Att det blev en butik för barn har jag egentligen ingen förklaring till. Jag visste inte ens då att jag snart skulle bli farmor till mitt första barnbarn. Lilla Olle är nu en av mina viktigaste inspiratörer.

När jag slog upp dörren till butik Uthuset i oktober 2012 kändes det som om jag äntligen kommit hem. Jag hoppas att du ska känna detsamma när du kliver in här hos mig, hemma på gården, till butik Uthuset.

Varmt välkommen ska du vara!

/Tina

Rulla till toppen